«Μου έχει συμβεί σκηνοθέτης να μου ζητήσει να βγάλω τα ρούχα μου για να δει τι έχει να δει και να με κρίνει αντίστοιχα με αυτό γιατί θα ήμουν γυμνός στη σκηνή».

Άνθιμος Ανανιάδης – Κεν Αλεξανδράτος

 Καλεσμένος στην εκπομπή του Κεν Αλεξανδράτου, Celebrity life Game, βρέθηκε ο Άνθιμος Ανανιάδης και μίλησε για την άκρως δημιουργική περίοδο που διανύει. Ο ηθοποιός ξεκαθάρισε πως το πρόγραμμα του είναι ιδιαίτερα απαιτητικό λόγω του «Dancing with the stars», αποκαλύπτοντας πως ο γιος του έρχεται σε λίγες μέρες στη ζωή. Παραδέχεται πως ρωτάει τη γνώμη της συντρόφου του για τις επιδόσεις του στο σόου χορού, λέγοντας πως θέλει να του λέει τα άσχημα. Παρότι του έγινε πρόταση για το Survivor τονίζει πως δεν θα πήγαινε ποτέ καθώς δεν το βρίσκει τόσο δημιουργικό.

Πόσο απαιτητικό είναι το πρόγραμμα σου τον τελευταίο καιρό;

Εξαιρετικά απαιτητικό. Είμαι 12-14ωρα με προπόνηση, φυσικοθεραπείες γιατί πρέπει να συντονίσουμε τους τραυματισμούς που έχουμε και έχουμε πάρα πολλούς. Ένα πολύ ιδιαίτερο ακόμη γεγονός είναι ότι σε λίγο καιρό έρχεται ο γιος μου. Είμαι πολύ χαρούμενος.
 Κάνεις καθημερινά πρόβες για το Dancing with the stars;
Ναι κάθε μέρα.
 Είχες ασχοληθεί με τον χορό πιο πριν;
Ήμουν απόλυτα άσχετος.
 Πώς πήρες την απόφαση να πας;
Η κοπέλα μου Μαρία Νεφέλη είναι χορεύτρια και έτυχε πέρυσι να γίνει ουσιαστικά ηθοποιός μέσα από του Ντόριαν Γκρέι την παράσταση. Και ήθελα και εγώ να αποδείξω  ότι και εγώ μπορώ να γίνω χορευτής μέσα στην πολύ όμορφη σχέση μας. Είναι δημιουργικό, οπότε ήταν μια πολύ ιδιαίτερη πρόκληση.
 Τι ρωτάς τη γνώμη της, πώς σε βλέπει;
Με πολύ αρνητικά σχόλια. Θέλω τα χειρότερα αρνητικά σχόλια για να μπορέσω να το κάνω καλύτερα. Θέλω τα απολύτως ειλικρινά σχόλια. Να με πουσάρει για να το κάνω καλύτερα.
 Οι εντυπώσεις σου από το σοου ποιες είναι;
Υπάρχει μια πολύ δυνατή και παραγωγική ομάδα του ΑΝΤ1 που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με το Dancing with the stars. Και είναι ένα πολύ ωραίο team ανθρώπων που έχουν παράγει μια εξαιρετική δουλειά. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που είμαι μέρος αυτού, γιατί μου έχει δοθεί μια πολύ ουσιαστική ευκαιρία. Πέραν του ότι έχω εμφανιστεί με τον Κώστα Βουτσά στο σόου, που είναι τιμή μου που μου δίθηκε αυτή η ευκαιρία από τον ΑΝΤ1 και το Dancing with the stars. Επιπλέον, όλοι μας δουλεύουμε για ένα φιλανθρωπικό σκοπό. Το Make a wish είναι μπροστάρης στο να κερδίσουν τα παιδιά αυτά κάτι, οπότε και δίνουμε κάτι πίσω και ουσιαστικά μου γεμίζει τις μπαταρίες μου για την επόμενη ταινία το Greek job και τα επόμενα που θέλω να κάνω.
 Σου είχε γίνει πρόταση για το Survivor, γιατί δεν πήγες;
Δεν θα πήγαινα ποτέ στο Survivor να μια ειλικρινής.  Το είδος που διαφέρει το Survivor με το Dancing with the stars είναι ότι το τελευταίο είναι ένα δημιουργικό, καλλιτεχνικό σόου, το πρώτο είναι ένα παιχνίδι επιβίωσης. Δέχομαι καθημερινά παιχνίδια επιβίωσης στη ζωή μου και είμαι καλά με αυτό που έχω. Δεν θα έβαζα τον εαυτό μου σε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι;
 Το έχεις παρακολουθήσει;
Δεν το έχω παρακολουθήσει, αλλά έχω παρακολουθήσει τα χρόνια που γίνεται. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται το Survivor έχει γίνει χρόνια.
 Τα τελευταία χρόνια έχεις αφήσει τον εαυτό σου να φαίνεται περισσότερο στις συνεντεύξεις. Που οφείλεται η αλλαγή αυτή;
Σαφέστατα στο ότι έχω αλλάξει λίγο ως άνθρωπος. Η παρουσία μου στο εξωτερικό, το ότι έχω δει κάποια πράγματα, ίσως από μια διαφορετική οπτική γωνία και ίσως αισθάνομαι πιο ασφαλής με τον εαυτό μου για να μοιραστώ κάποιες εμπειρίες που να βάλουν κάποιον να σκεφτεί λίγο διαφορετικά. Οποιοδήποτε επάγγελμα και αν κάνουμε έχουμε μια επιρροή σε κάποιους ανθρώπους, οπότε είναι καλό να μοιραζόμαστε κάποια πράγματα που μπορεί να αλλάξουν κάτι.
 Πόσα χρόνια έμεινες στο εξωτερικό;
Συνολικά έμεινα 8 χρόνια στο Λος Άντζελες και στη Νέα Υόρκη. Δημιούργησα ένα κύκλο που το λέω οικογενείας γιατί όταν φεύγεις από το ασφαλές μέρος και πας μόνος σου κάπου, γιατί δεν είχα κάποιους γνωστούς εκεί και δημιουργείς αυτούς τους φίλους, αυτό είναι οικογένειά σου.
 Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να πας στο εξωτερικό χωρίς να ξέρεις κανέναν; Πώς προσαρμόστηκες;
Δεν μπορώ να πω ήταν εύκολο. Έκανα πολλές γνωριμίες, γνώρισα σχεδόν όλους αυτούς τους οποίους ήθελα να γνωρίσω. Αυτό που με συγκράτησε πιο πολύ ήταν ότι όσο μπαίνεις πιο πολύ στο Hollywood και βλέπεις πως αυτοί οι θρύλοι που υπάρχουν, όπως ο Τζακ Νίκολσον είναι πιο άνθρωποι από πολλούς.
 Τους απομυθοποίησες;
Όχι δεν είναι η απομυθοποίηση που συμβαίνει. Αισθάνεσαι ότι αυτοί όσο ψηλά κι αν έχουν φτάσει είναι πιο πολλοί άνθρωποι. Είναι απλοί δεν μου φάνηκε ότι το παίζουν, ή ότι είναι οι σταρ και στον ύπνο τους και στον ξύπνιο τους και με τις παντόφλες τους.
 Εδώ έχεις συναντήσει κάποιους που να το παίζουν;
Ναι αλλά its οκ. Ο καθένας είναι αυτό που είναι. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να κρίνω, ούτε να συγκρίνω. Μπαίνω στη διαδικασία να επιλέξω τους ανθρώπους δίπλα μου.
 Υπάρχει μέτρο σύγκρισής με τους ηθοποιούς εδώ και του εξωτερικού;
Θεωρώ ότι έχουμε πάρα πολύ καλούς ηθοποιούς εδώ. Θεωρώ ότι ένας ευρωπαίος ηθοποιός είναι πολύ πιο δυνατός από έναν αμερικάνο.Στην Ευρώπη δουλεύουν πολύ και με το σώμα και τη φωνή τους. Στην Αμερική δουλεύουν περισσότερο τα καρέ με  το πρόσωπο για τον κινηματογράφο που σημαίνει ότι οι ηθοποιοί δεν είναι πολύ δουλεμένοι. Οι Αμερικάνοι είναι τυχεροί που έχουν μια βιομηχανία που τους στηρίζει, δεν σημαίνει ότι είναι καλύτεροι ηθοποιοί, δεν σημαίνει ότι υπάρχουν καλύτεροι σκηνοθέτες. Αυτό που σημαίνει είναι ότι υπάρχει μια στημένη βιομηχανία, η οποία δίνει την ευκαιρία στους ηθοποιούς να δείξουν το έργο τους. Εμείς δεν το έχουμε αυτό.
 Πώς τους φάνηκες εκεί τι σου έλεγαν;
Στην αρχή  επειδή δεν ήξερα Αγγλικά, δεν ήξερα τον τρόπο ζωής. Ήμουν αυτός ο Ευρωπαίος κάτι άλλο από αυτό που είναι εκεί. Αλλά είχα την θέληση και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μου για να ζήσω την αμερικάνικη κουλτούρα. Και να μπω στη βιομηχανία, να δουλέψω και ως βοηθός μακιγιάζ , όχι εντάξει δεν το έκανα πλάκα κάνω και ως βοηθός σεναριογράφου. Αλλά έκανα όλα τα γύρω για να φτάσω να παίξω τον ρόλο. Ο Όλιβερ Στόουν έκανε μια παραγωγή με την Αμάντα Πλάμερ που έπαιξε στο Pulp Fiction και τους είχε φύγει ο ηθοποιός και εγώ δούλευα ως βοηθός παραγωγής στο σετ που θα έκαναν την ταινία. Γινόταν η οντισιόν και φεύγει ο ηθοποιός γιατί είχε τραυματιστεί και μπαίνω να κάνω την οντισιόν. Και επειδή με ήξεραν πήρα τον ρόλο. Και έπαιξα δίπλα στην Αμάντα Πλάμερ, ήταν ο πρώτος μου ρόλος αυτός. Τυχερά, μπαίνεις στη δουλειά και ότι και να είναι, είναι μέρος αυτής της βιομηχανίας.
 Τι αναπολείς;
Δεν αναπολώ γιατί πηγαινοέρχομαι, δεν έχω φύγει. Η βάση μου σίγουρα είναι εδώ.
Διάβασα κάπου ότι ξόδεψες 400.000 ευρώ στο εξωτερικό. Είναι αλήθεια;
Είναι λάθος η αναγραφή αυτού που είπα. Επένδυσα τα λεφτά σε σπίτια. Ουσιαστικά αγόρασα κάποια σπίτια, υπήρξαν μέρος αυτού του ονείρου που είχα.
 Ήταν με δάνειο;
Όχι τα έβγαλα με televising και κάποια άλλα πράγματα που είχα κάνει. Και το όνειρό μου ήταν να πάρω αυτό το σπίτι, να κάνω αυτά τα πράγματα και το έκανα. Απλά η δήλωση που είχε αναγραφεί ήταν λάθος.
 Με 400.000 ευρώ λιγότερα πώς αισθάνεσαι;
Έχω το σπίτι (γέλια).
 Έχεις συνειδητοποιήσει ότι σε λίγες μέρες θα είσαι πατέρας;
Μόλις παρέλαβα το καροτσάκι, τα πράγματα που παραγγείλαμε. Δεν μπορείς να το συνειδητοποιήσεις ακριβώς. Νιώθω όσο πιο έτοιμος γίνεται. Θα το δώ μέρα με την ημέρα αυτή θα είναι η αντιμετώπισή μου.
 Πώς πιστεύεις ότι θα είσαι ως μπαμπάς;
Νομίζω θα είμαι παιδί μπαμπάς(γέλια).
 Ξέρετε το φύλο;
Ναι είναι αγόρι, ο Τιμόθεος από το όνομα του πατέρα μου. Κοίτα δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία να σκεφτώ τόσο μακριά. Είμαι πιο ουσιαστικός στο τώρα και θέλω να το ζήσω όσο πιο έντονα γίνεται. Αυτός είναι ο στόχος. Θέλω να δώσω μια κατεύθυνση στον γιο μου είναι να είναι ο εαυτός του και να είναι ειλικρινής με τα αισθήματά του και τα θέλω του. Να κάνει αυτά που θέλει να κάνει. Τώρα αν θα τον δω παντρεμένο με 3 παιδιά δεν με ενδιαφέρει.
 Σε έχει αλλάξει η πατρότητα;
Με έχει αλλάξει ήδη.  Θες δεν θες οι άνθρωποι που σε μεγάλωσαν και είναι η μητέρα και ο πατέρας σου μόλις ακούσεις ότι εσύ θα γίνεις μπαμπάς περνά ένα τεράστιο κεφάλαιο από μπροστά σου, ότι αυτό που έλεγες τόσα χρόνια στον πατέρα σου τώρα το ακούς εσύ για σένα. Εκτιμάς πολύ περισσότερο την παρουσία τους και αυτό είναι πολύ σημαντικό.
 Είχες παραδεχτεί ότι υπήρξε μια σκοτεινή περίοδος με καταχρήσεις, πώς βρέθηκες σε αυτούς τους δρόμους;
Για να είμαι ειλικρινής η δική μου σκοτεινή περίοδος ήταν μια περίοδος που δεν ήταν τόσο πολύ με κάποια ναρκωτικά, με κάποια αλκοολούχα ποτέ. Ήταν πιο πολύ δική μου σκοτεινή περίοδος. Επειδή προσπαθείς να συγκρατηθείς από κάπου πολλές φορές το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά ή κάτι άλλο μπορεί να έχεις την ψευδαίσθηση ότι μέσα από αυτό θα είσαι λίγο καλύτερα. Αλλά η δική μου η ανατροπή πάλι έχει να κάνει με την εκτίμηση. Ότι ότι και αν ζεις, όσο σκοτεινά και αν είσαι είναι μέρος της εξέλιξής σου. Εννοώντας ότι ότι αποτυχία ή επιτυχία και αν έχεις αυτό σε πάει παραπέρα. Συνήθως οι αποτυχίες μου με πήγαν παρά πέρα, παρά οι επιτυχίες. Ο Ρόμπιν Γούλιαμς έχει έναν στίχο σε ένα τραγούδι «when you think you are lost, you exploring». Οπότε νομίζω αυτό είναι το σημαντικό.
 Μπήκες στη διαδικασία να δοκιμάσεις απαγορευμένες ουσίες;
Ναι βέβαια. Ήμουν πιτσιρικάς βέβαια πολύ πιο νέος. Ήταν 2-3 φορές που είχα μπει στη διαδικασία να το σκεφτώ και ένας φίλος μου, μου είπε πάρε για να ηρεμήσεις. Και μου πάσαρε ένα ντεπόν. Είχε πλάκα γιατί είχα πιει διάφορα ποτά εκείνο το βράδυ και ξαφνικά μου ήρθε και ένα νετπόν. Το έπαιζα ότι και καλά είχε γίνει κάτι και στο τέλος της βραδιάς μου λέει ντεπόν σου έδωσα. Εκεί καταλαβαίνεις ότι όλο αυτό το πράγμα είναι εγκεφαλικό. Πολλά πράγματα που νομίζεις ότι είναι χαπάκια ή κάτι άλλο αν φέρουμε το μυαλό μας κάπου μπορεί μόνοι μας να το δημιουργήσουμε.
 Η έξοδος από την σκοτεινή περίοδο ήταν εύκολη;
Ναι νομίζω πάτησα πάνω σε αυτά που είπα πριν. Δύσκολο αλλά σαφέστατα μέρος της εξέλιξής μου. Είμαι περήφανος που το πέρασα σωστά και προχώρησα.
 Το διαχειρίστηκες μόνος σου;
Εκτίμησα τους φίλους μου. Πολλές φορές θέτουμε τεράστιους στόχους και εγώ δεν έφτασα κατευθείαν να κάνω δουλειές στην Αμερική. Αλλά το θέμα είναι όπου και αν φτάσεις έχεις φτάσει κάπου. Μπορεί να μην έχεις φτάσει στο 100 αλλά στο δέκα. Και το δέκα ήταν τεράστια επιτυχία και γω δεν το χα δει. Δεν είχα δει ότι έκανα καμπάνια με τη Lewis, ότι είχα δουλέψει με τον Όλιβερ Στόουν και όλα αυτά επειδή είχα θέσει κάποιους στόχους που εκείνη τη στιγμή δεν ήμουν έτοιμος. Όταν όμως ηρέμησα με τον εαυτό μου και είδα ότι αυτά ήταν σημαντικά εκεί υπήρξε εκτίμηση.
 Θεωρείς ότι έχεις υπάρξει ακραίος;
Δεν είμαι ακραίος. Είμαι άνθρωπος ο οποίος θα πω καλησπέρα με όλους που θα συναντήσω στο δρόμο, θα μιλήσω με όλους. Αυτό είναι κάτι ακραίο. Θα τους πω να ψηφίσουν S2 (γέλια). Τη ζω Οι γυναίκες σε φλερτάρουν;
Όχι πια (γέλια). Όχι πλάκα κάνω ναι.
 Έχεις βιώσει φλερτ από άνδρα;
Δεν έχω πραγματικά βιώσει φλερτ, φλερτ.
 Μπορεί να έγινε και να μην το κατάλαβες;
Μπορεί ναι. Μπορεί να ήταν αυτού του είδους φλερτ ναι (γέλια).
 Δεν έχεις νιώσει ότι κάποιος άνδρας έχει ξεπεράσει τα όρια;
Όχι δεν τα έχει ξεπεράσει κάποιος τα όρια. Όχι.Α
 Επαγγελματικό πέσιμο, παρενόχληση από άνδρα ή γυναίκα σου έχει συμβεί;
Α πολύ επίκαιρο.  Μου έχει συμβεί σκηνοθέτης να μου ζητήσει να βγάλω τα ρούχα μου για να δει τι έχει να δει και να με κρίνει αντίστοιχα με αυτό γιατί θα ήμουν γυμνός στη σκηνή. Το έκανε μπροστά σε όλους και του είπα όχι δεν θα το κάνω. Αυτό έχε συμβεί.
 Τι μπορεί να σε βγάλει εκτός ορίων; Τι δεν αντέχεις;
Την αγένεια.
Αγαπημένη συνεργασία;
Το straight story με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη και την Έφη Μουρίκη. Με αγκάλιασαν λες και ήμουν το δικό τους παιδί. Σπουδαίοι καλλιτέχνες.
 Θα σε δούμε στην τηλεόραση;
Θα δούμε μπορεί. Θέλω πολύ να είμαι ειλικρινής να ξαναμπώ σε αυτή τη διαδικασία. Έχει να κάνει με το τι θα είναι αυτό. Είμαι συζητήσιμος.
 Έχεις περάσει άσχημα σε δουλειά;
Δεν έχω περάσει άσχημα. Έχω περάσει άσχημα όταν με έδιωξαν από μια δουλειά.
 Γιατί σε έδιωξαν;
Με έδιωξαν από την πρώτη μου δουλειά η «Απόσταση Αναπνοής» στο MEGA. Ήμουν 18 ετών και ξαφνικά με έκοψαν. Δεν υπήρχαν ουσιαστικοί λόγοι, αλλά υπήρχαν πράγματα που ίσως έγιναν και δεν ήταν αυτά που έπρεπε από οποιαδήποτε πλευρά. Μετά είχα περάσει λίγο άσχημα. Αλλά είχα θέσει έναν στόχο να ξαναγυρίσω στο MEGA και γύρισα και έκανα τη «Μαρία την άσχημη».
 Μεγάλη επιτυχία…
Μεγάλη..
 Πως αισθάνεσαι όταν βλέπεις τον εαυτό σου στην τηκλεόραση με την εμπειρία που έχεις σήμερα;
Είναι σαν ένα άλμπουμ που ανοίγεις τις φωτογραφίες και βλέπεις τις φωτογραφίες σου.
 Σε βλέπεις και λες α θα μπορούσα να το έχω κάνει αλλιώς;
Όχι δεν μπαίνω στη διαδικασία να σκεφτώ τι θα έπρεπε να κάνω.
 Τι θυμάσαι από εκείνη την περίοδο;
Το πρώτο τρίμηνο όταν γυρίζαμε τη «Μαρία την άσχημη» δεν ήξερα ότι είχε τόσο επιτυχία. Είχα πάει με κάτι φίλους μου σε ένα  Mall για να δούμε ταινία και ξαφνικά σκάνε 200 άτομα πάνω μου να μου ζητήσουν αυτόγραφο. Ήταν η πρώτη στιγμή που κατάλαβα πόσο το αγαπάει ο κόσμος. Ήταν λίγο τρελό ξαφνικά να λες ποιος θα εμφανιστεί και να είσαι εσύ και να έρχονται πάνω σου. Αλλάζει όλη σου η ζωή, διαφοροποιείται όταν σε ξέρουν όλοι.
 Τώρα τι ετοιμάζεις;
Ετοιμάζω μια ταινία το Greek job που είναι μια μεγάλη ληστεία που θα γίνει σε ένα μεγάλο καζίνο στην Ελλάδα. Και είναι μια μεγάλη ομάδα εγκληματιών που θα έρθουν εδώ και θα τα κάνουν άνω κάτω.
 Τι θα ήθελες να σου συμβεί;
 
Εύχομαι να είμαι αυτός που είμαι τώρα. Να είμαι απλός και ο Άνθιμος, τίποτα άλλο. Δεν ζητάω κάτι παραπάνω. 
Δείτε την συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο