Αποκλειστικό: Σοφία Βόσσου: Το Survivor και ο Ανδρέας Μικρούτσικος
3 Ιουλίου 2017
Πένυ Σκάρου: «Έχω δεχτεί ρατσισμό. Συναδελφός μου είπε: “είσαι εσύ με το κομμένο πόδι;”»
12 Ιουλίου 2017
Άντρια Ράστη : Ήταν όνειρο ζωής να μου γράψει τραγούδι ο Χρήστος Δάντης

Η Άντρια Ράστη με πολλές και μεγάλες συνεργασίες στο ενεργητικό της όπως με Νίκο Οικονομόπουλο, Πάολα, Αντύπα,Θάνο Πετρέλη, Γιώργο Τσαλίκη, Πάνο Καλλίδη, Γιώργο Μαργαρίτη, Άντζελα Δημητρίου, Ειρήνη Μερκούρη, Κώστα Καραφώτη, Ελένη Χατζίδου και πολλούς άλλους, συνεχίζει να εντυπωσιάζει το κοινό σε κάθε λάιβ εμφάνιση της.

Από τον Βαγγέλη Κατσιαβό.

Άντρια πόσα χρόνια τώρα ασχολείσαι με το τραγούδι;
Με το τραγούδι ασχολούμαι 11,5 χρόνια και 12 είμαι στην Αθήνα.
Ασχολιόσουν με το τραγούδι από τότε που έμενες στην Κύπρο;
Στα 18 ήρθα στην Αθήνα οπότε πριν ήμουν μαθήτρια, ήθελα να γίνω τραγουδίστρια όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου και οι γονείς μου δεν με άφηναν να πάω ούτε στο ωδείο για να μην μάθω μουσική για να μην γίνω τραγουδίστρια.
Οι γονείς σου τι όνειρα είχαν για σένα; Τι ήθελαν να σπουδάσεις;
Δεν ήθελαν καν να σπουδάσω, ήθελαν να τελειώσω το σχολείο να με παντρέψουν τα κλασσικά αυτά της Κύπρου. Άλλα μυαλά γιατί οι γονείς μου με έκαναν σε μεγάλη ηλικία, έχω αδερφές πολύ μεγαλύτερες.
Σε στήριξαν τα υπόλοιπα άτομα της οικογένειας;
Δεν μπορώ να πω ότι με στήριξαν τα άτομα τις οικογένειας, με στηρίζουν τώρα όμως και με το παραπάνω.
Τώρα τι σου λένε που είσαι τραγουδίστρια έχεις πάρει δημοσιότητα, ο κόσμος σε αναγνωρίζει. Πως τους φαίνεται όλο αυτό;
Να σου πω την αλήθεια δεν αισθάνομαι ότι έχω πάρει δημοσιότητα, οι γονείς μου στην Κύπρο που παίζονται τα τραγούδια στα ραδιόφωνα με ακούνε και χαίρονται, έχουν μόνο την ανασφάλεια τι θα γίνει στο μέλλον γιατί βλέπουν πως πάει αυτή η δουλειά με το οικονομικό, από κει και πέρα χαίρονται και θέλουν να πετύχω τώρα πια.
Οι γονείς σου ήταν κάθετοι στο να ασχοληθείς με αυτό ; Φοβόντουσαν ότι η κόρη τους θα δουλεύει βράδυ, ότι θα συναναστρέφεσαι με κόσμο που δεν γνωρίζουν κτλπ;
Όλα αυτά ήταν και ήξεραν τι πάει να πει τραγούδι και να σου πω την αλήθεια και εγώ αν είχα παιδί δεν θα ήθελα να ασχοληθεί με το τραγούδι, όχι ότι θα το εμπόδιζα γιατί οι δικοί μου γονείς με εμπόδιζαν και να φανταστείς όταν τελείωσα το σχολείο και μου είπαν ότι αυτό θες σου βρήκαμε μια μουσική σχολή να μάθεις μουσική όχι να τραγουδήσεις και πλήρωναν την σχολή να μου λένε ότι δεν κάνεις για τραγουδίστρια ήταν πολύ κάθετοι.
Είπες πριν ότι αν είχες παιδί δεν θα ήθελες να ασχοληθεί με το τραγούδι. Αυτό γιατί;
Γιατί είναι μια δουλειά που θέλει γερό στομάχι και αν είσαι καλό παιδί δεν θα μπορέσεις να ταιριάξεις με το κύκλωμα αυτό.
Εσύ θεωρείς ότι το κύκλωμα είναι μακριά από εσένα και είσαι έξω από αυτό;
Ναι και σιχαίνομαι την όλη κατάσταση και θεωρώ ότι σαν χαρακτήρας δεν ταιριάζω με αυτή την δουλειά.
Τι είναι αυτό που απεχθάνεσαι;
Απεχθάνομαι τις δήθεν δημόσιες σχέσεις, την βρομιά που υπάρχει για να μπορείς να δουλέψεις, να προχωρήσεις ακόμα και να μπορέσεις να παίξεις στα ραδιόφωνα.
Ποιο πιστεύεις ότι είναι το συστατικό που χρειάζεται να έχει ένας τραγουδιστής για να κάνει μια επιτυχημένη καριέρα;
Πλέον δεν έχει να κάνει με το συστατικό, αν με ρωτούσες για την δεκαετία του 90 τι χρειαζότανε θα σου έλεγα ότι θέλει φωνή, εμφάνιση, σκηνική παρουσία, επικοινωνία με τον κόσμο, μυαλό, πολύ δουλειά αυτά που θα έπρεπε να ισχύουν και σήμερα. Σήμερα είναι όποιος έχει να πληρώσει και όποιος έχει περίεργα χόμπι να το πω κομψά.
Σου έχουν προταθεί ποτέ τέτοιες περίεργες προτάσεις;
Μου έχουν γίνει έμμεσα αλλά ξέρουν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να υπάρξει κάτι μετά την πρόταση και απλά αυτοί οι άνθρωποι χάνονταν από τη ζωή μου και ίσως να μου έκλειναν και πόρτες στην πορεία.
Οπότε ήρθες Ελλάδα. Έφυγες κρυφά από το σπίτι;
Το είχα πει στην μητέρα μου. Ας πούμε το έσκασα, όταν έφτασα εδώ δεν ήξερα τίποτα ούτε τους δρόμους, ούτε τους ανθρώπους, μπήκα σε ένα ταξί και λέω στο ταξιτζή να με πάει στο πιο φτηνό ξενοδοχείο που ήταν στην Ομόνοια και έπιασα δουλειά σε ένα μαγαζί στη λάντζα και αμέσως ξεκίνησα μαθήματα φωνητικής και μέσα σε τέσσερις μήνες είχα γίνει τραγουδίστρια γιατί πήγαινα στα μαγαζιά και ρωτούσα να κάνω οντισιόν.
Επικοινωνία με την οικογένεια είχες όλο αυτό το διάστημα;
Ναι είχαμε με την μητέρα μου, με τον πατέρα μου αργότερα. Όταν έφτασα και είχα φύγει η μαμά μου είπε οκ δεν μπορώ να σου πω κάτι, ο πατέρας μου άρχισε μετά από ένα χρόνο να μου μιλάει και να έρχεται πιο κοντά. Τώρα βέβαια μου λέει ότι από αυτόν πήρα την φωνή και την εμφάνιση και καμαρώνει κιόλας είναι μια τέτοια κατάσταση και το όνειρο του είναι να τραγουδήσουμε μαζί.
Μετά από πόσο καιρό εδραιώθηκες στα πράγματα και έγινες τραγουδίστρια;
Μέσα σε τέσσερις μήνες είχα γίνει τραγουδίστρια.
Ποιες συνεργασίες σου είναι αυτές που ξεχωρίζεις;
Με την Πάολα που της έχω και αδυναμία, με τον Οικονομόπουλο, τον Αντύπα, τον Πετρέλη και πάρα πολλούς άλλους.
Από πολύ μικρή ονειρευόσουν να γίνεις τραγουδίστρια έχουν πάει τα πράγματα όπως τα είχες φανταστεί ή θεωρείς ότι έχεις να κάνεις πράγματα ακόμα που δεν σου έχει δοθεί η ευκαιρία;
Κοίτα τίποτα δεν έχει πάει όπως το ονειρεύτηκα, αν με ρωτούσες στα 15 πως θα είμαι στα 30 μου θα σου έλεγα ότι θα ήμουν η Άννα Βίσση, όπως και τα πρώτα χρόνια που τραγουδούσα πετούσα στα ουράνια και έλεγα ότι και αν συμβαίνει εγώ θα τα καταφέρω. Τώρα πια έχω συνειδητοποιήσει πράγματα, έχω προσγειωθεί σίγουρα ονειρεύομαι και ελπίζω διάφορα αλλά έχω και στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι μπορεί και να μην γίνουν όλα αυτά που ονειρεύομαι γιατί είναι έτσι οι καταστάσεις.
Αν γυρνούσες πίσω το χρόνο τι είναι αυτό που θα άλλαζες και τι διαδρομή θα ακολουθούσες;
Δεν θα άλλαζα απολύτως τίποτα θα έκανα ακριβώς τα ίδια πράγματα και αυτό είναι η περηφάνια μου, πάντα έκανα αυτό που έλεγε η ψυχή μου.
Αν γυρνούσες πίσω τον χρόνο θα βοηθούσες ανθρώπους που στην πορεία προχώρησαν και σου έκλεισαν πόρτες ή θα τους αντιμετώπιζες εντελώς διαφορετικά;
Θα το ξανάκανα άλλα θα κοιτούσα να προστατέψω τον εαυτό μου λίγο καλύτερα δεν θα ανοιγόμουν τόσο σαν άνθρωπος, αλλά αν μου δινόταν η ευκαιρία να τους βοηθήσω θα τους βοηθούσα και τώρα γιατί πιστεύω ότι το καλό πάντα γυρνάει όπως και το κακό.
Έχεις βιώσει ανταγωνισμό;
Ναι σαφώς και έχω βιώσει, εγώ θεωρώ ότι ο καθένας είναι μοναδικός δεν μπορώ να συγκριθώ με κάποιον άλλο. Ο καθένας είναι ξεχωριστός άλλος στα φωνητικά , άλλος μπορεί να είναι πιο όμορφος, έχει άλλη προσωπικότητα και ο καθένας κάνει τι δουλεία του, χίλιοι καλοί χωράνε υπάρχει χώρος για όλους αν συνεργαζόμαστε αρμονικά. Τον ανταγωνισμό τον έχω βιώσει και από φίλες μου πλέον πρώην φίλες μου.
Πως γίνεται μια γνωστή τραγουδίστρια να ανταγωνιστεί μια κοπέλα που μόλις ξεκινάει;
Αυτό νομίζω μπορεί να το απαντήσει καλύτερα μια γνωστή τραγουδίστρια, μπορεί να αγχώνεται ότι περνούν τα χρόνια και οι πιο νέες τραγουδίστριες να τους φάνε την θέση. Αν και εγώ δεν το πιστεύω αυτό βλέπω την Άννα Βίσση στo Star Academy πόσο γλυκά μιλάει στα παιδιά.
Θα ήθελες να συνεργαστείς με την Άννα Βίσση;
Εννοείται θα ήθελα να συνεργαστώ. Την Έχω δει σε live έχουμε ανταλλάξει ένα γεια αλλά δεν την γνωρίζω.
Αν σου δινόταν η ευκαιρία να συνεργαστείς με άλλους καλλιτέχνες ποίοι θα ήταν αυτοί;
Δεν θα σου πω ονόματα θα σου πω με τους που θα μου φερόταν καλά με τους καλούς ανθρώπους.
Αυτό γιατί το λες υπάρχουν άνθρωποι που δεν σου έχουν φερθεί καλά πάνω στη δουλειά;
Ανθρώπους που θαύμαζα και θεωρούσα πως είναι καλοί άνθρωποι και σωστοί έδειχναν ένα άλλο πρόσωπο στην πρώτη γνωριμία και πάνω στη δουλειά έβγαζαν άλλο χαρακτήρα. Εμένα με ενδιαφέρει να συνεργάζομαι με καλούς ανθρώπους.
Ποια ήταν η πιο ακραία αντίδραση από θαυμαστή;
Την έχει κάνει η Μάγκυ που έχει κάνει τατουάζ στο χέρι το όνομα μου. Από άντρες πάνω στην πίστα προτάσεις γάμου τέτοια πράγματα με τα οποία γελάω.
Θεωρείς ότι ο καλός χαρακτήρας και η κοινωνικότητα που έχεις μπορούν να πάνε πίσω την καριέρα σου;
Ναι γιατί στο είπα ο χαρακτήρας μου δεν κάνει για αυτή την δουλειά, αλλά ο κόσμος που με αγαπάει είτε είναι πέντε είτε είναι χίλιοι με αγαπάει και για αυτό.
Ο χώρος των media πως σου έχει φερθεί;
Μια χαρά δεν με έχουν ενοχλήσει πουθενά αλλά δεν έχουν ασχοληθεί και ιδιαίτερα.
Το καλοκαίρι είχε δημοσιευθεί και ένα άρθρο που σε ήθελε δίδυμη αδερφή της Κατερίνας Καινούργιου λόγο της ομοιότητας αυτής που έχετε. Πρόσφατα βγήκες και στην εκπομπή της. Πως αισθάνθηκες;
Αισθάνθηκα πάρα πολύ όμορφα γιατί την θεωρώ μια από της πιο όμορφες γυναίκες στην τηλεόραση και όχι μόνο, είναι πάρα πολύ γλυκό να μου λένε ότι μοιάζω με μια όμορφη γυναίκα γιατί σημαίνει ότι είμαι και εγώ όμορφη για να το λένε.
Μετά βγήκε στο Θέμο και μίλησε για σένα.
Ναι το άκουσα. Την ρώτησε ο Θέμος αν κυκλοφορεί μια σωσίας και είπε είμαι τραγουδίστρια και πολύ καλό παιδί και αυτό που μου έμεινε είναι ότι η κοπέλα επειδή δεν με ξέρει μίλησε πολύ όμορφα για μένα και την ευχαριστώ το εκτιμώ αυτό πάρα πολύ.
Πως αισθάνθηκες όταν ο Χρήστος Δάντης σου έγραψε τραγούδι;
Ήταν όνειρο ζωής γιατί ο Χρήστος Δάντης είναι η φωνή που έχω μελετήσει περισσότερο από τον καθένα στην Ελλάδα, ήταν όνειρο ζωής αυτή η συνεργασία, ένιωσα δέος όπως και με την Όλγα Βλαχοπούλου που είναι πολύ σημαντική σαν στιχουργός, είναι τιμή μου να υπάρχει στο βιογραφικό μου αυτή η συνεργασία.
Για ποιο λόγο θα σταματούσες κάποια συνεργασία σου σε μαγαζί;
Αν δω περίεργους χαρακτήρες, αν δω περίεργες φάτσες, γενικά αν δω κάτι περίεργο και δεν μου αρέσει.
Τα ραδιόφωνα πως σου έχουν φερθεί;
Τα μεγάλα ραδιόφωνα όπως ξέρεις αν δεν πληρώσεις δεν παίζουν τα τραγούδια σου.
Έχει τύχει να σου ζητήσουν χρήματα για να παίξουν τραγούδια σου στο playlist?
Ναι βέβαια μου έχουν ζητήσει μέχρι και 5.000 ευρώ το μήνα για να παίξουν τραγούδι, εντάξει καταντάει λίγο γελοίο όλο αυτό.
Πως αντιμετωπίζεις τις ανήθικες προτάσεις;
Με χιούμορ γιατί αν ξεφύγει απ το χιούμορ θα δουν μια άλλη Άντρια που δεν θα είναι και τόσο καλό παιδί. Νομίζω ότι μπορώ να το χειριστώ και να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει παραπάνω.
Πως διαχειρίζεται ο σύντροφος σου το γεγονός ότι είσαι τραγουδίστρια; Υπάρχει ζήλεια;
Αν υπήρχε ζήλια και αμφιβολία δεν θα είχα σχέση. Ένας άνθρωπος που θα είναι δίπλα μου θα πρέπει να αγαπάει την δουλειά μου πιο πολύ και από μένα γιατί πρέπει να κατανοεί ότι έχω φτύσει αίμα για να κάνω ότι έχω κάνει μέχρι τώρα ότι και να είναι αυτό. Να το αγαπάει και να ονειρεύεται και αυτός μαζί μου.
Που μπορεί ο κόσμος να σε συναντήσει;
Κάνω διάφορα live και μπορούν να ενημερώνονται από τα social media μου σε Facebook και instagram Άντρια Ράστη.
Είσαι πολύ ενεργή στα social media. Έχεις επικοινωνία με τον κόσμο;
Μα γι αυτό το κάνω γιατί θέλω να είμαι κοντά στον κόσμο και ευτυχώς που υπάρχει πλέον αυτή η δυνατότητα και γενικά τα social media είναι και η διαφήμιση μας.
Ποια είναι τα νέα επαγγελματικά σου σχέδια;
Σίγουρα καινούργιο τραγούδι από Σεπτέμβριο τώρα είμαστε σε περίοδο που ακούμε κομμάτια, συζητάω κάποια πράγματα για συνεργασίες και θα δούμε.