Γιάννη, έφτασε η μεγάλη στιγμή της ανάκρισης… πες μας που γεννήθηκες και που μεγάλωσες;

Γεννήθηκα Αθήνα  κέντρο και μετακόμισα στα βόρεια προάστια σε μεγαλύτερη ηλικία !!!

Τι σπούδασες;

Φοίτησα στο οικονομικό νομικής αλλά με κέρδισε η μαγειρική με την οποία ασχολήθηκα και επαγγελματικά. Σπούδασα στην Le monde αλλά η μεγαλύτερη σχολή πάνω σε αυτό το κομμάτι ήταν τα ταξίδια που γνώρισα πολιτισμούς μέσα από την κουλτούρα του φαγητού τους και τις διατροφικές συνήθειες της εκάστοτε χώρας που για εμένα ήταν οι καλύτερες σπουδές.

Το πάθος σου για την μαγειρική από πότε ξεκίνησε;

Δε θα πω από νεαρή ηλικία, ξεκίνησε κατά την εφηβεία ίσως και αργότερα. Μέσα από το πρωταθλητισμό και τη διατροφή που έκανα άρχισα να ανακαλύπτω τη μαγειρική. Είδα ότι ήταν κάτι που με κέρδισε όμως και ασχολήθηκα για να το εξελίξω.

Τι είναι αυτό που σε εξιτάρει περισσότερο στο επάγγελμα σου;

Είναι η αγάπη που μπορείς να προσφέρεις μέσα από μια δημιουργία δικιά σου.

Ότι αισθάνεσαι περιγράφεται μέσα σε ένα γεύμα.

Υπάρχουν υλικά που θεωρεί απαραίτητα ένας chef σε μια κουζίνα;

Καλή πρώτη ύλη, αγάπη, υπομονή .Για εμένα αυτά πιστεύω ότι είναι αν και δεν είναι όλα υλικά

Γιάννη, ως σεφ κουβαλάς εμπειρίες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό . Έχεις ταξιδέψει σε πολλές χώρες στο εξωτερικό. Μίλησε μας για τις εμπειρίες που αποκόμισες. 

 Τα ταξίδια ήταν πάντα μέσα μου και η μαγειρική ήταν ο καλύτερος συμπορευτής σε όλο αυτό. Έμαθα πάρα πολλά, αποκόμισα γνώση, εμπειρίες, γνώρισα πολιτισμούς, ανθρώπους, έκανα φίλους καθώς δεν ήταν απλά ταξίδια έμενα εκεί για αρκετό καιρό σαν Private Chef. Με έκαναν καλύτερο σε όλους του τομείς. Ωρίμασε η σκέψη μου και οι γνώσεις μου πάνω στη μαγειρική, είδα κουζίνες που δε θα μπορούσα να δω διαφορετικά και ήταν πραγματικά από τις όμορφες εμπειρίες και εικόνες που νωρίτερα δε θα μπορούσα να φανταστώ. Έχω ταξιδέψει σε πάρα πολλές χώρες και γνώρισα πολύ γνωστούς και διάσημους ανθρώπους ανά τον κόσμο που έχω κρατήσει ακόμα επαφές μαζί τους, ίσως κάποια στιγμή σε κάποιους από αυτούς να ξανά μαγειρέψω.  Νιώθω πολύ τυχερός και ευγνώμων στην οικογένεια μου που με έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια και τους ευχαριστώ.

Υπάρχουν γεγονότα , εικόνες που εμπνέουν την μαγειρική σου;

Υπάρχουν, ναι. Το γεγονός ότι μπορεί να σε ζητήσουν από το ένα μέρος του πλανήτη στο άλλο, κάποια οικογένεια είναι κάτι που δείχνει ότι κάτι κάνεις καλά. Επειδή αυτό που κάνω στο χώρο είναι ένα είδος πολυτελείας προσπαθώ να δίνω το 100% για να μπορέσω να σβήσω τη δίψα μου στο να αποκτήσω και άλλες εικόνες από τα περισσότερα μέρη του κόσμου  και να γίνω ακόμα καλύτερος και να μπορέσω να έχω περισσότερες εικόνες με χαμόγελα.

 Κάποια «πιάτα»  που αγαπάς ;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια, αν και όλοι έχουμε κάποιες αδυναμίες, αλλά  σίγουρα όμως αυτό που αγαπάω πιο πολύ είναι όταν γυρίζω από μία κουραστική ημέρα από τη δουλειά και με περιμένει ένα πιάτο ζεστό σπιτικό φαγητό.

Θα μας αποκαλύψεις τα βασικά στοιχεία ενός ρομαντικού γεύματος;

 Νομίζω ότι δεν υπάρχουν βασικά στοιχεία, ο ρομαντισμός πηγάζει από μέσα μας και ο κάθε ένας τον αποδίδει διαφορετικά. Σίγουρα σε ότι κάνουμε πρέπει να υπάρχει ρομαντισμός πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια ιδιαίτερη περίπτωση όπως ένα γεύμα.

Ποια είναι η φιλοσοφία σου για την γαστρονομία;

Η γαστρονομία δεν έχει τέλος, κανείς δε μπορεί να πει ότι τα ξέρει όλα, κάθε μέρα παίρνεις, μαθαίνεις, διδάσκεσαι. Η γαστρονομία πλέον έχει εξελιχθεί και είναι επιστήμη. Δεν είναι μια απλή τέχνη είναι πολυσύνθετη και πολυδιάστατη, καθώς όλα γύρω μας γυρίζουν γύρω από αυτή. Η διατροφή, η υγεία, η διάθεση και φυσικά η ψυχολογία.

Αυτή τη περίοδο σε τι φάση σε πετυχαίνουμε επαγγελματικά;

Αυτή τη περίοδο βρίσκομαι στην Ελλάδα σαν καθηγητής στη σχολή Όμηρο στο κέντρο της Αθήνας σε έναν εξαίρετο όμιλο που τρομερούς συνεργάτες και ομολογώ ότι η διδασκαλία είναι κάτι που με έχει κερδίσει, επίσης διαχειριζόμαστε κάποιες βίλλες σε Ελληνικά νησιά με πολύ αξιόλογους Chefs στο χώρο και μαζί έχουμε στήσει μία πολύ δεμένη ομάδα την Private Chefs Team που πραγματικά έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε.

Tο τελευταίο χρονικό διάστημα εσύ και η ομάδα σου κάνετε διάφορα  events με food pairing. Μίλησε μας για αυτό…

 Είναι κάποια ιδέα που ξεκίνησε από τον Executive Chef Στέφανο Σωτήρχο, εξαίρετο συνάδελφο, συνεργάτη και άνθρωπο, που τον ευχαριστώ πάρα πολύ για την ευκαιρία να συνεργαστούμε. Είναι events τα οποία δίνουμε την ευκαιρία στον κόσμο να ταξιδέψει μέσα από τον συνδυασμό ποτών και φαγητού από όλο τον κόσμο, από το Μεξικό μέχρι την Ιταλία και από την Ελλάδα μέχρι την Ασία, μέσα από αυτό το γευστικό συνδυασμό.

Πως ονειρεύεσαι την εξέλιξη της πορείας σου στον χώρο αυτό;

Έχω κάποιους στόχους, προς το παρόν η διδασκαλία είναι κάτι που με έχει κερδίσει και η ομάδα μου που πιστεύω έχουμε να κάνουμε πάρα πολλά μαζί.

Γιάννη, σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και τη συνέντευξη που μας παραχώρησες! Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα σε όσους μας διαβάζουν;

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία της συνέντευξης, τον κόσμο που θα το δει και για όποιον ενδιαφέρεται θα μπορέσει να μας βρει σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα που μπορεί να μαθαίνει νέα μας και να μας ακολουθεί στο νέο μας τόλμημα. Σας ευχαριστώ πολύ και πραγματικά θα ήθελα πολύ να παροτρύνω τον κόσμο να ασχοληθεί με τη μαγειρική

Επιμέλεια Συνέντευξης: Ελένη Σκιαδά