10 πράγματα που πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα πριν γεννήσει
5 Σεπτεμβρίου 2016
Πως θα παραμείνεις ήρεμη… όταν τα παιδιά σου δεν είναι!
21 Σεπτεμβρίου 2016
«Εσύ πότε θα γίνεις μαμά»; To post μιας γυναίκας για την εγκυμοσύνη που έγινε viral


«Εσύ πότε θα γίνεις μαμά;». Μια ερώτηση που αν δεν την έχεις ήδη κάνει στον εαυτό σου, τότε –ειδικά αν έχεις κλείσει τα 30- στην έχει κάνει η μαμά σου, οι φίλοι σου, οι συνάδελφοί σου, όλοι. Αν είσαι μάλιστα και παντρεμένοι, ξέρεις καλά ότι ήδη όλοι αναρωτιούνται πότε θα κάνετε παιδάκι.


Ένα άγχος, μια καταπίεση, μια σκέψη που κάνεις συχνά είτε θέλεις να γίνεις μάνα, είτε όχι. Αυτό το ζήτημα θέλησε να αγγίξει και μια γυναίκα από το Michigan της Αμερικής με ένα post που τελικά έγινε viral και ξεκίνησε μια ιντερνετική κίνηση με ένα πολύ ισχυρό hashtag

Η Emily Bingham βρήκε μια φωτογραφία από ένα υπερηχογράφημα στο Internet και το μοιράστηκε στη  σελίδα της στο Facebook, γράφοντας:

«Γεια σας! Τώρα που κέρδισα την προσοχή σας με αυτή την τυχαία φωτογραφία υπερηχογραφήματος που βρήκα στο Google, αυτό είναι μια φιλική δήλωση ότι τα σχέδια του καθένα για το πότε θα γίνει γονιός δεν είναι δική σας δουλειά. Πριν ρωτήσετε το νεαρό ζευγάρι που είναι παντρεμένο εδώ και καιρό πότε σκοπεύουν να κάνουν παιδί, πριν ρωτήσετε τους γονείς ενός παιδιού πότε θα του χαρίσουν ένα αδερφάκι, πριν ρωτήσετε μια 30αρα πότε θα κάνει παιδιά απλά… σταματήσετε! Σας παρακαλώ να σταματήσετε. Δεν γνωρίζετε ποιος αντιμετωπίζει προβλήματα αναπαραγωγής, ποιος θρηνεί μια αποβολή ή έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Δεν γνωρίζετε ποιος έχει πρόβλημα με τη σχέση του, ποιος έχει άγχος και ποιος δεν βρίσκει τη σωστή χρονική στιγμή. Δεν γνωρίζετε ποιος θέλει πραγματικά να κάνει παιδιά και ποιος όχι. Δεν γνωρίζετε πως η αθώα ερώτησή σας μπορεί να προκαλέσει σε κάποιον πόνο, άγχος ή οργή. Σίγουρα σε κάποιους αυτές οι ερωτήσεις δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα αλλά μπορώ να σας πω από τη δική μου εμπειρία κι από των φίλων μου, ότι το πιο πιθανό είναι να ενοχλήσουν»

Το post της Emily έχει αποκτήσει χιλιάδες shares ενώ έχει ξεκινήσει το hashtag #nonofyourbusiness και σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη της ίδιας στο ABC, σκοπός της ήταν να γνωστοποιήσει στους ανθρώπους τις διαφορετικές εμπειρίες που μπορεί να βιώνει κάποιος αναφορικά με τα αναπαραγωγικά του σχέδια:  «Αφήστε τους να αποφασίσουν αν θέλουν οι ίδιοι να μοιραστούν κάτι τέτοιο μαζί σας. Έχω υπάρξει σε αυτή τη θέση. Έχω υπάρξει ο άνθρωπος που ρωτούσε συνεχώς ένα φίλο του που παντρεύτηκε πότε θα κάνει παιδί, λίγο πριν ανακαλύψω ότι δεν είχε σκοπό να κάνει παιδί ποτέ!». Αντί λοιπόν να ρωτάμε για το μέλλον και τα σχέδια κάποιου για τη μητρότητα ή την πατρότητα, δεν είναι καλύτερο να ρωτάμε για το παρόν; Πως περνάνε σήμερα και πόσο ευτυχισμένοι είναι αυτή τη στιγμή;