Τζούλι Μασίνο: «Είναι αρρώστια, σαν το καρκίνο… Μετά δεν έχει επιστροφή»
1 Αυγούστου 2017
Αποκλειστική Συνέντευξη με την Κλέλια Χαρίση
26 Σεπτεμβρίου 2017
Η συγκινητική εξομολόγηση της Τζούλι Μασίνο : «Είναι αρρώστια, σαν το καρκίνο μεγαλώνει…… Δεν έχει επιστροφή»


H αγάπη της για το τραγούδι και τη μουσική που υπηρετεί εδώ και χρόνια με μεγάλη επιτυχία αλλά και η λατρεία της για τα παιδιά είχε ως αποτέλεσμα για την Τζούλι Μασίνο να εμπνευστεί και να δώσει φωνή και μορφή στον «Πούκυ» της.
Ένα παιδικό μουσικό βιβλίο με CD για μικρούς και μεγάλους, με τον «Πούκυ» να μας καλεί στο ταξίδι του ανά την Ελλάδα, όπου το τραγούδι του, ανάλογα με τον τόπο που επισκέπτεται, παίρνει διαφορετική μουσική μορφή, μυώντας μας στις μουσικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής αλλά και τις μουσικές τους παραδόσεις.Από τον Κεν Αλεξανδράτο

Τζούλι Μασίνο – Κεν Αλεξανδράτος

 

Πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια;
Γεννήθηκα στη Νέα Υόρκη και από 3 χρονών πήγα με την οικογένεια μου στην Φλώριντα. Είμαστε τρία αδέρφια και εγώ είμαι η μεγαλύτερη.
Ήσουν υπερπροστατευτική με τα αδέρφια σου;
Όχι, νόμιζα ότι ήμουν υιοθετημένη. ‘Ένιωθα ότι δεν έχω τους ίδιους στόχους με τα αδέρφια μου. Έβλεπα ότι έπρεπε να κάνω κάτι πολύ ξεχωριστό στη ζωή μου και η αδερφή μου και ο αδερφός μου αν και δεν είχαν ζήλια, δεν μπορούσαν να με στηρίξουν. Ένιωθα σαν ξένη. Από 10 χρονών όμως τα χρήματα από το babysitting που έπαιρνα, τα έδινα στην οικογένειά μου, γιατί είχαν οικονομικά προβλήματα.
Στα 15 σου χρόνια έφυγες από το σπίτι;
Ναι και άρχισα να τραγουδάω. Από 3 χρονών τραγουδούσε πριν καλά καλά μιλήσω και από τα 8 μου κατάλαβα ότι ήθελα να τραγουδάω μπροστά σε όλους, στους συμμαθητές, στη γειτονιά. Αν και μικρή δεν είχα φίλες, γιατί ήμουν λίγο παράξενη, ήθελα άλλα πράγματα.
Πώς αντιμετώπισαν οι γονείς σου ότι θες να γίνεις τραγουδίστρια;
Είχα κάτι ξεχωριστό στη φωνή μου, ήταν σαν να είμαι μαύρη soul τραγουδίστρια. Όλοι νόμιζαν ότι είμαι μισή μισή. Κάτι μέσα μου μου έλεγε πως έπρεπε να ασχοληθώ με αυτό.
Πώς αποφάσισες να έρθεις στην Ελλάδα;
Ο Φίλιππος Νικολάου με άκουσε στο Park Avenue, και ρώτησε αν ήθελε να έρθω. Εγώ είπα γιατί όχι. Μου είπε ότι θα κάνω πράγματα με την Άννα Βίσση με τον Ασλάνη.
Πόσο εύκολο ήταν να προσαρμοστείς;
Περίπου 2 χρόνια ήμουν σε ελληνικά μαγαζιά. Ακόμα δεν μπορώ να μιλήσω καλά Ελληνικά. Δυσκολεύτηκα πολύ με τη γλώσσα. Πέρασα διάφορα προβλήματα με τη φωνή μου και είπα να έρθω δοκιμαστικά στην Ελλάδα για τρεις μήνες. Μετά δούλεψα στη «Νεράιδα» με την Άννα Βίσση και την Κατιάνα Μπαλανίκα, μετά με την Ρίτα Σακελλαρίου κ.α Ο Πάριος και ο Βοσκόπουλος ηταν στο μαγαζί κάθε βράδυ. Μετά παντρεύτηκα με Έλληνα και μετά από 2 χρόνια χώρισα.
Τόσο γρήγορα;
Ναι, ήταν λάθος επιλογή, δεν τον ήξερα πάνω από 6 μήνες. Δεν ήταν καθόλου εύκολο να το διαχειριστώ.
Τι δεν μπορείς να αντέχεις σε έναν άνθρωπο;
Ήθελα οικογένεια, γιατί ήμουν εδώ μόνη, χωρίς φίλους. Ο πρώην σύζυγος μου όμως είχε άλλα 2 παιδιά και δεν ήθελε άλλο. Ήταν12 χρόνια πιο μεγάλος από εμένα και επένδυσα σε έναν άνθρωπο που είχε άλλα όνειρα.
Φαίνεται ότι είσαι πολύ ευαίσθητη, έχεις πληγωθεί από τον γάμο σου;
Έκανα δυο γάμους, ο ένας όταν ήμουν 22 ετών και ο άλλος στα 28 μου. Και οι δυο ήταν λάθος για την ζωή μου. Δεν φταίει μόνο ο ένας, ήταν λάθος επιλογή δική μου. Είχα άλλους στόχους. Δεν μπορώ να βρω κάποιον που να μην είναι μέσα στη δουλειά, μέσα στη μουσική. Δεν είχα κάτι άλλο γύρω μου. Σαν Τζούλι, δεν είχα να κάνω τίποτα με κάποιον που είναι celebrity. Θέλω να γράφω, είμαι πιο μοναχικός άνθρωπος. Ήμουν για να κάνω οικογένεια.
Τι είναι αυτό που δεν πρόκειται να συγχωρέσεις σε έναν άντρα;
Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό είναι ο σεβασμός. Όταν δεν πιστεύεις κάποιον και χαθεί η εμπιστοσύνη δεν υπάρχει τίποτα. Έχω ανακαλύψει την απιστία και δεν τη συγχωρώ. Δεν δίνω δεύτερη ευκαιρία. Και εγώ είχα προτάσεις να απιστήσω, αλλά το θέμα είναι τι στόχο έχεις στη ζωή σου.
Έχεις απατήσει σύντροφο σου;
Όχι ποτέ.
Έχει ασκήσει βία σύντροφός σου πάνω σου;
Ναι αλλά δε θέλω να πω παραπάνω.
Υπάρχουν πολλές γυναίκες που το βιώνουν στην Ελλάδα και μπορεί κανείς να μην αντιδρά. Ακόμη και συγγενείς…
Αισθάνεσαι φόβο. Δεν πρέπει να ντρέπεται η γυναίκα. Ο άντρας είναι πιο δυνατός μυϊκά. Αν μια γυναίκα μπορεί να κάνει παιδί, αν μπορεί να τα μεγαλώσει, πρέπει να βρει κάποια λύση για να φύγει από αυτή την κατάσταση. Είναι αρρώστια, σαν το καρκίνο και μεγαλώνει μεγαλώνει. Μετά δεν έχει επιστροφή. Όσο μακριά φύγει η γυναίκα τόσο το καλύτερο.
Χρειάζεται ψυχολογική βοήθεια;
Να για όλους.
Εσύ πως το διαχειρίστηκες;
Πάντα έχω κάποια φίλη να παίρνω αγάπη.
Υπήρχαν μέρες που σε κυρίευε ο φόβος;
Πολύ, και στην Ελλάδα και στην Αμερική. Πέρασα πάρα πολλές δυσκολίες. Είναι σαν να έχω ένα χέρι από τον Θεό, σαν μια βοήθεια από την ψυχή μου, γιατί μου αρέσει πολύ η ζωή. Πάντα γεννιέμαι από τη στάχτη μου. Μετά το κλάμα λέω όλα θα πάνε καλά. Έδωσα προχθές σε μια ταβέρνα ότι είχε το πιάτο μου σε ένα παιδί από το Πακιστάν που ήταν τόσο αδύνατος από την πείνα. Λείπει η ανθρωπιά γενικά.
 Σήμερα μετά από τόσα χρόνια τι γεύση σου άφησε όλη αυτή η ιστορία. Συγχώρεσες τους ανθρώπους που σου έχουν φερθεί έτσι;
Φυσικά, δεν έχω πόνο. Έχω αναμνήσεις, όχι όμως κακία. Τα διαγράφω τα άσχημα γιατί αυτό που μου αρέσει περισσότερο από όλα είναι η ζωή, ο σεβασμός για το σώμα και την ψυχή μου.
Ζήτησες βοήθεια από ειδικό;
Σκέφτηκα μια φορά να ζητήσω από την Τένια Μακρή, με την οποία γίναμε φίλες. Αλλά τελικά δεν το έκανα. Δεν είναι κάτι κακό, αλλά γιατρεύτηκα από μέσα μου. Με όποιον όμως δεν θέλω επαφή, δεν θέλω επαφή.
Στεναχωρήθηκες που με αυτούς τους άντρες δεν απέκτησες παιδί;
Όχι ήταν λάθος επιλογή, από ανασφάλεια. Είμαι γυναίκα, άνθρωπος, καλλιτέχνης έχω και εγώ όπως όλες οι γυναίκες ανασφάλειες. Εγώ φταίω που έκανα λάθος επιλογή για το στόχο που είχα.
Είσαι μια εκτός από όμορφη και δυναμική γυναίκα. Στεναχωριέσαι που δεν έζησες τον ρόλο της μητέρας;
Όταν ήμουν μικρή πάρα πολύ. Μέχρι σήμερα θέλω να φροντίζω τους άλλους. Μου αρέσει και έλεγα πάντα γιατί είμαι έτσι.
Δεν μπήκες στην διαδικασία να υιοθετήσεις ένα παιδί;
Προσπάθησα να υιοθετήσω ένα 10χρονο κορίτσι από τη Ρωσία πριν από 10 χρόνια. Είχα όμως ένα ατύχημα, έπεσα από την πίστα και έσπασα τη μέση μου και η κατάσταση ήταν αρκετά άσχημα για περίπου 2 χρόνια χρειαζόμουν πολλές φορές βοηθεια και από το ῾῾πι῾῾ και από το καροτσάκι. Αλλά επειδή ήμουν μόνη δεν τα κατάφερα να προχωρήσω στην υιοθεσία.
Θεωρείς ότι αυτό έγινε για κάποιο λόγο;
Κάθε εμπόδιο μπορεί να μην είναι πάντα για καλό, αλλά αν είσαι δυνατή σίγουρα θα βρεις κάποιον άλλον δρόμο. Δεν ρώτησα ποτέ τον Θεό «γιατί σε μένα».
Την περίοδο αυτή που δεν μπορούσες να αυτοεξυπηρετηθείς είχες δίπλα σου ανθρώπους;
Όχι. Τα έκανα μόνη μου όλα βήμα βήμα.αρκετά από τα χρήματα πήγαιναν στη φυσικοθεραπεία. είχα μεγάλη βοήθεια από τους γείτονες και φίλους .
Τι σου έχει αφήσει η εποχή του «Fame Story».
Αν ήταν σήμερα που δεν έχω τον φόβο της κάμερας που τότε ήταν χίλιες πάνω μου, θα είχα περισσότερη εμπειρία και θα ήμουν πιο αυστηρή και λίγο πιο bitch σε κάποια πράγματα και πιο γλυκιά σε άλλα.


Με ποιους θα ήσουν bitch;
Με αυτούς που έχουν τουπέ.
Υπήρξαν άνθρωποι που τότε είχαν τουπέ;
Πολλοί και έλεγαν είμαι δασκάλα μόνο για αγγλικά. Ο κόσμος έχει και κακία και ζήλεια και λέει κάτι απλά για να το πει. Και άγνοια. Ο κόσμος με έμαθε από την τηλεόραση, δεν ξέρει την ιστορία με τον Σινάτρα, τον άντρα της Κάρει τη συνεργασία μου με την Eartha kitt. Όποιος θέλει να μάθει μπορεί να με ψάξει στο Internet. Δεν το παίζω ντίβα, νιώθω ντίβα από μέσα μου. Όχι σταρ. Όχι για να το επιδείξω στους άλλους.
Βοηθάς πολύ κόσμο, έχεις βοηθηθεί; Μετάνιωσες γι΄αυτους που βοήθησες
Βοήθησα κάποιους που δεν το άξιζαν. Πόνεσα πολύ, αλλά μετά είπα «πρόσεχε λίγο σε ποιον δίνεις». Κατάλαβα πως πρέπει να φέρομαι πιο έξυπνα. Δεν πρέπει να δίνω το 100%.
Πώς την βλέπεις την τηλεόραση;
Κρίμα. Όταν δεις ότι ένα πρόγραμμα πάει καλά μετά γίνονται χίλια. Όλες οι εκπομπές είναι πάνω κάτω οι ίδιες, δεν έχει κάτι ξεχωριστό. Βλέπω τηλεόραση.
Την Ελένη Μενεγάκη την ξέρεις;
Την Ελένη την ξέρω πολλά χρόνια, νομίζω έκανε το πρώτο βήμα από τον «Πρωινό Καφέ» και κουτσομπόλα και να μάθει πράγματα για μόδα. Είναι νέα. Η Ελένη για μένα είναι πρώτη. Όταν είσαι πρώτη στην Ελλάδα ακούς άσχημα πράγματα
Τo «Survivor» το έβλεπες; Θα έπαιρνες μέρος;
Λίγες φορές το έβλεπα. Δεν θα πήγαινα. Πιστεύω Survivor στην Ελλάδα είναι κάθε μήνα να πληρώνεις τους λογαριασμούς, να πηγαίνεις σουπερμάρκετ. Οι Έλληνες είναι οι survivors. Το άλλο είναι Survivor game show γιατί έχει νικητή. Στην Ελλάδα πια οι άνθρωποι δεν έχουν σπίτια, παίρνουν φαγητό με κουπόνια, δεν υπάρχουν φάρμακα για παιδιά.
Έβγαλες χρήματα από τη δουλειά;
Ναι αλλά δούλεψα σαν σκλάβος. Δούλευα 15 ώρες τη μέρα. Είμαι πολύ πρακτική, τα διαχειρίστηκα σωστά τα χρήματα. Έβλεπα τι θα γίνει και όταν ήρθε η ώρα που είπα τι θέλω από τη ζωή μου, είπα καλύτερα να πουλήσω το σπίτι μου από το να πληρώνω φόρους.
Τι θεωρείς ότι πήγε λάθος που δεν γνωρίζει το κοινό τις μεγάλες συνεργασίες που έχεις κάνει;
Όποιος άκουσε τη φωνή μου μαγεύτηκε. Είμαι όμορφη γιατί το νιώθω από μέσα μου και ας μην είμαι τέλεια. Μικρή ήμουν πολύ όμορφη, το θέμα μου είναι πως δεν έμαθα Ελληνικά και δεν τραγούδησα Ελληνικά. Αν ήθελα να κάνω καριέρα έπρεπε να σταματήσω τα πάντα για να μάθω Ελληνικά.
Βίωσες bullying από συναδέρφους επειδή δεν μιλούσες σωστά Ελληνικά;
Μπορεί, αλλά επειδή είμαι δυνατή το γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια. Πάντα κάποιος πρέπει να πει κάτι για να αισθανθεί καλύτερος.
Με ποιον θα ήθελες να συνεργαστείς και δεν έχει τύχει;
Δεν έχω όνειρα γι΄αυτό.
Σε τρομάζει η μοναξιά;
Δεν με τρομάζει, την αγκαλιάζω τη μοναξιά.
Φαντάζεσαι τη ζωή σου στο μέλλον;
Σταμάτησα, γιατί όπως λένε ο Θεός γελάει όταν κάνεις όνειρα. Κάνω σχέδια, αλλά όχι όνειρα.
Λίγα πράγματα μου λείπουν και άλλα πράγματα θα κάνω.
Πού σε συναντάμε;
Θα κάνω κάποια πράγματα με Νίκο Μουρατίδη Ανδρέα Λάμπρου. Από 2/8 μέχρι 6/8 κάθε μέρα θα έχει 2-3 τραγουδιστές που θα τραγουδάνε τραγούδια και στο τέλος θα κάνουμε πάρτι. Ο Καλλίρης θα έρθει την τέταρτη μέρα. Μετά στο τέλος την τελευταία μέρα θα τραγουδήσω εγώ. Επιπλέον έχω γράψει το παιδικό βιβλίο «Ο Πούκι ταξιδεύει στο ελληνικό τραγούδι», Το βιβλίο συμπεριλαμβάνει και cd μέσα. Πιστεύω ότι είναι για ηλικίες από 3-4 μέχρι 9 αλλά έχει μηνύματα και για μπαμπάδες και μαμάδες. Ο Πουκι Ταξιδεύει με συχνότητες σε διαφορες πολεις τις Ελλάδας, και με ένα τραγούδι, που έχω τραγουδήσει εγώ, αλλάζει ρυθμούς ανάλογα με την πόλη που βρίσκεται…
Πώς σου ήρθε να γράψεις για παιδιά βιβλίο;
Ήταν μέσα μου. Ο Πούκι δεν είναι παιδάκι όπως νομίζουν. Θα μάθεις τι είναι στο βιβλίο.
Έχεις χάσει την παιδικότητα σου;
Είμαι πολύ μεγάλο παιδί που έχει σοφία, ισορροπία, γιατί από 9 σταμάτησα να είμαι παιδάκι. Δούλεψα και δεν είχα αυτό με τις κούκλες, τις παρέες και τα πάρτι. Πιστεύω η ψυχή δεν πρέπει να είναι αυστηρή, ο καθρέφτης της ψυχής είναι τα μάτια. Κάποιος που μεγάλωσε με πίκρα φαίνεται στα μάτια.
Τι μήνυμα θα έδινες μέσα από αυτή τη συνέντευξη;
Να αγαπάμε τον εαυτό μας και να γίνουμε οι καλύτεροι που μπορούμε. Να μην φοβόμαστε από τα πράγματα που δεν γνωρίζουμε. Βοήθα τον εαυτό σου για να βοηθάς και άλλους, αγάπα τον εαυτό σου για να αγαπήσεις και τους υπόλοιπους. Γέλα με τον εαυτό σου για να γελάσεις με τους υπόλοιπους και πολύ σεξ. Επίσης να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι σ αυτή τη γη και η άγνοια είναι έγκλημα…Speacial thanks to make up artist : Angels Touch