Νέες μαμάδες: Fashion προτάσεις για να ξαναβρείτε το στιλ σας!
26 Σεπτεμβρίου 2016
6 πράγματα που δεν πρέπει να πεις ποτέ σε μια εργαζόμενη μαμά
22 Δεκεμβρίου 2016
Ποιο κοινό έχουν όλα τα ευτυχισμένα παιδιά;


Τα παιδιά θέλουν αγάπη, όμως είναι συγκεκριμένος ο τρόπος που την εισπράττουν. Το φανταχτερό παιχνίδι ή ένα υγιεινό γεύμα ίσως να μην τους δείξει το πόσο πολλά σημαίνουν για εσάς, όμως όταν πρόκειται για τον χρόνο σας όλα αλλάζουν.


Ναι, τα παιδιά χρειάζονται τον χρόνο σας, όχι όλο, αλλά εποικοδομητικό χρόνο για να νιώσουν την αγάπη σας και να είναι πάντα ευτυχισμένα. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους ειδικούς τα παιδιά είναι πιο ευτυχισμένα και πιο ικανοποιημένα όταν μπορούν να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους.

Εάν είσαι εργαζόμενη μητέρα ή απλά δυσκολεύεσαι να αφιερώσεις εποικοδομητικό χρόνο στα παιδιά σου, ανακάλυψε μερικά εύκολα tips που θα σε βοηθήσουν:

 

Σκέψου δημιουργικά: Εάν κάθε φορά που είσαι σπίτι και θέλεις να παίξεις με τα παιδιά σου, είτε η προσοχή σου αποσπάται από το τηλέφωνο ή τις δουλειές του σπιτιού, τότε γιατί να μην πάτε μια βόλτα στο πάρκο;

Κάντε μαζί τις δουλειές: Επειδή οι δουλειές δεν τελειώνουν ποτέ, μήπως να τις δεις κι εσύ σαν παιχνίδι και να συμπεριλάβεις και τα παιδιά; Μπορεί να σε βοηθήσει με τη λίστα του super market, στα ψώνια ή στη μαγειρική!

Φτιάξε το πρόγραμμά σου έτσι ώστε να έχεις περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Αν για παράδειγμα έχεις ραντεβού με το γιατρό, προγραμμάτισέ το για μετά τη δουλειά ώστε όταν επιστρέψεις στο σπίτι να μην χρειαστεί να ξαναφύγεις.

Μην είσαι τελειομανής με τις δουλειές του σπιτιού. Κάποτε καθάριζες δύο φορές την εβδομάδα, τώρα κάποιες δουλειές μπορούν να περιμένουν!

Να είσαι στο ίδιο δωμάτιο με τα παιδιά, ακόμα κι αν εκείνο παίζει κι εσύ απαντάς επαγγελματικά emails. Η παρουσία σου είναι σημαντική για εκείνα!

Βρείτε κοινές δραστηριότητες: Κάθε Πέμπτη μπορείτε να παίζετε επιτραπέζια μαζί και κάθε Σάββατο να είναι η μέρα ζωγραφικής!