Πένυ Σκάρου: «Έχω δεχτεί ρατσισμό. Συνάδελφός μου είπε: “είσαι εσύ με το κομμένο πόδι;”»
14 Ιουλίου 2017
Αμαρυλλίς για Κυριάκου-Αρναούτη: «Αυτή η στάση είναι αδικαιολόγητη, αψυχολόγητη»
24 Ιουλίου 2017
Στέλλα Στυλιανού η Κύπρια δασκάλα που έγινε τραγουδίστρια


Η Στέλλα Στυλιανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Η πρώτη της επαφή με το τραγούδι ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, είχε αποφασίσει τι θέλει να κάνει στην ζωή της. Η νεαρή τραγουδίστρια έχει αποδείξει πως τίποτα δεν την σταματά αφού όπως λέει και η ίδια έκανε την αγάπη της επάγγελμα. Δυναμική, αποφασιστική και εντυπωσιακή παρουσία μιλάει για όλα στο CelebrityLifeGame.gr και μας αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής της.

Από τον Κεν Αλεξανδράτο

Κεν Αλεξανδράτος – Στέλλα Στυλιανού

 

Στέλλα πόσα χρόνια τραγουδάς επαγγελματικά;
Τραγουδώ επαγγελματικά τα τελευταία 7-8 χρόνια.

Αυτό ήταν κάτι που το ονειρευόσουν από τα παιδικά σου χρόνια;
Ναι αυτό ήταν παιδικό μου όνειρο. Από μικρή ασχολούμαι τη μουσική, ήμουν σε χορωδίες, σε γκρουπάκια στο σχολείο. Δεν είναι δηλαδή κάτι που ξύπνησα μια μέρα και μου ήρθε. Είναι κάτι που το αγαπώ από πολύ μικρή ηλικία, μπορώ να πω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.
Είσαι από μουσική οικογένεια;
Ναι, ο πατέρας μου είναι μουσικός, με αποτέλεσμα να μπω και εγώ στο Ωδείο πολύ μικρή. Στα 6 μου ξεκίνησα μαθήματα πιάνου. Έκανα θεωρητικά, σολφέζ, φωνητική, όλα τα υποχρεωτικά που κάνει ένα παιδί σε ένα Ωδείο και συνέχισα μέχρι που έφυγα για σπουδές. Πήγα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου σπούδασα παιδαγωγικά. Εκεί έγινε μια μικρή παύση από το τραγούδι και τη μουσική γενικότερα, αφοσιώθηκα και πήρα το πτυχίο μου. Κατέβηκα στην πατρίδα μου και διορίστηκα ως δασκάλα…
Πόσα χρόνια εξασκείς το επάγγελμα της δασκάλας;
Είμαι αρκετά χρόνια στο επάγγελμα και συνεχίζω
Πώς συνδυάζεται το επάγγελμα της δασκάλας με αυτό της τραγουδίστριας;
Εντάξει δεν είναι και εύκολο. Είναι δύσκολο το πρωινό ξύπνημα, είναι δύσκολο να κάνεις πολλά πράγματα στη ζωή σου. Αλλά όταν αγαπάς κάτι βρίσκεις το χρόνο και τη διάθεση.
Υπάρχουν μαθητές σου που γνωρίζουν ότι είσαι τραγουδίστρια;
Έχουν υπάρξει γιατί δεν είναι κάτι που δεν είναι γνωστό, ή που δεν το γνωστοποιώ προς τα έξω. Εξάλλου διδάσκω μουσική τα τελευταία χρόνια στο σχολείο, οπότε και τραγουδάω στα παιδιά και κάνουμε χορωδίες και ταυτόχρονα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πάντοτε γνωστοποιείται. Με ψάχνουν και με βρίσκουν στο youtube, εξάλλου η Κύπρος είναι πολύ μικρή, δεν θέλει και πολλά για να μαθευτεί κάτι.
Οι γονείς σου ήταν υπέρ με το να ασχοληθείς με το τραγούδι ή ήταν επιφυλακτικοί;
Δεν μπορώ να πω ότι ήταν ενθουσιασμένοι με την ιδέα. Πιο αντίθετος ήταν ο πατέρας μου, δεν ήταν ποτέ ενθουσιασμένος με όλη αυτή την προσπάθεια που κάνω, αλλά το δέχτηκε.
Σήμερα πως αισθάνεται με την πορεία σου;
Νομίζω ότι είναι ικανοποιημένοι, περήφανοι. Σίγουρα λόγω του ότι είμαι σε έναν χώρο που στην Κύπρο δεν δίνονται οι ευκαιρίες που θα ήθελε ένας καλλιτέχνης, δηλαδή δεν έχουμε τους χώρους που θα αναδείξουν όπως πρέπει έναν καλλιτέχνη. Ίσως αν ήμουν εδώ να είχα πιο πολλές ευκαιρίες να κάνω περισσότερα πράγματα, απλά εδώ είναι πιο επαγγελματικά πιο καλοστημένα.
Έχεις βάλει στο μυαλό σου πως θα ήθελε να πάει;
Ναι, φαντάζομαι τον εαυτό μου κάπου και εκεί που θα ήθελα να βρεθώ. Δεν υποτιμώ τίποτα από όσα έχω κάνει.
Με ποιον Έλληνα ή Ελληνίδα τραγουδίστρια θες να συνεργαστείς;
Δύσκολη ερώτηση, γιατί εκτιμώ πάρα πολλούς καλλιτέχνες. Από γυναίκες τραγουδίστριες ξεχωρίζω τη Χαρούλα Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελένη Βιτάλη. Υπάρχουν και πιο νέες που τις θεωρώ εξαιρετικές όπως η Μελίνα Ασλανίδου που μου αρέσει πολύ.
Με την Άντζελα Δημητρίου θα συνεργαζόσουν;
Δεν είναι ότι δεν μου αρέσει ως τραγουδίστρια, απλά δεν ξέρω αν ταιριάζαμε ακριβώς στο ύφος. Δεν ξέρω αν αυτός που θα ερχόταν να ακούσει την Άντζελα Δημητρίου αν θα του άρεσε αυτό που είμαι εγώ ακριβώς ή αν θα ήθελε κάτι άλλο να ακούσει και να δει. Ξέρεις εξαρτάται και αυτός που φτιάχνει ένα μαγαζί και στήνει μια εικόνα δεν έχει κάτι προσωπικό, είναι το πώς θα παρουσιάσεις αυτό το πρόγραμμα.
Με ποια προοπτική δέχεσαι ή μπορεί να απορρίψεις μια επαγγελματική πρόταση;
Δεν έχω βρεθεί πολλές φορές σε αυτό το δίλημμα. Από όσα έχω κάνει στην Κύπρο το κριτήριο μου πάντα ήταν οι καλοί συνεργάτες, να είμαι σε μια ομάδα που να νιώθω καλά μαζί τους και ένας χώρος που να νιώθω ότι δεν με υποτιμά. Να έχει μια ωραία αισθητική και να μου επιτρέπει να τραγουδήσω αυτά που θα ήθελα. Να μην γίνω δηλαδή κάτι άλλο.
Θα δήλωνες συμμετοχή σε ένα talent show;
Δεν απορρίπτω οτιδήποτε. Δεν κρύβω ότι κάποιες προσπάθειες έχω κάνει στο παρελθόν. Πήγαινα σε ένα σημείο έφευγα μετά, το ψιλομετάνιωνα. Τώρα αν μου έλεγε κάποιος έλα και θα μπεις ενδεχομένως και να πήγαινα. Ούτε κρίνω, ούτε κατηγορώ κάποιον που πηγαίνει.
Θεωρείς ότι τα παιδιά που πηγαίνουν σε ένα talent show μπορούν να κάνουν μια μεγάλη καριέρα;
Αν εκμεταλλευτείς τα δεδομένα που έχεις μπροστά σου και σου ανοίγονται κάποιες πόρτες και τις διαχειριστείς σωστά και έχεις ταλέντο γιατί όχι. Πίσω από ατ talent shows υπάρχουν οι δισκογραφικές εταιρείες. Άρα πέρα από την τηλεθέαση, ενδεχομένως να ψάχνουν και κάποιους ανθρώπους για να χτίσουν.
Πολλές παλιές τραγουδίστριες λένε ότι οι σημερινές τραγουδίστριες επενδύουν περισσότερο στην εμφάνιση παρά στη φωνή. Το πιστεύεις αυτό;
Αν εγώ δεν πίστευα ότι έχω ταλέντο στη μουσική και το τραγούδι, και μου έλεγε κάποιος «α είσαι πολύ όμορφη κοπέλα, έλα να τραγουδήσεις», δεν θα πήγαινα να τραγουδήσω. Θέλω να πιστεύω ότι έχω το γνώθι σε αυτόν. Μια γυναίκα είτε είναι τραγουδίστρια είτε δεν είναι την εξωτερική της εμφάνιση την προσέχει. Πόσω μάλλον όταν εκτίθεται στην τηλεόραση, στην πίστα. Όταν σε βλέπει κόσμος θες να σαι ωραία. Είσαι πρότυπο ένα προϊόν. Σαν Στέλλα ασχολούμαι με την εξωτερική μου εμφάνιση είτε εντός είτε εκτός χώρου. Θεωρώ ότι γενικά οι γυναίκες στη σύγχρονη εποχή επενδύουν περισσότερο στην εξωτερική εμφάνιση από ότι πριν από 40 χρόνια. Υπάρχουν οι μακιγιέρ,οι κομμωτές, έχουν αλλάξει τα δεδομένα.
Είσαι δυναμική;
Θεωρώ ότι είμαι δυναμική, μπορώ να ανταπεξέλθω σε καταστάσεις, αλλά ταυτόχρονα είμαι και αρκετά ευαίσθητη. Νομίζω πλέον το διαχειρίζομαι.
Το να είσαι δυναμική θεωρείς μπορεί να απωθήσει τους άντρες και να τους τρομάξει;
Οι άντρες που φοβούνται τις δυναμικές γυναίκες δεν με ενδιαφέρουν. Θεωρώ ότι ο άντρας πρέπει να είναι ακόμη πιο δυναμικός από εμένα, αρά δεν με απασχολεί αυτός που φοβάται μια δυναμική γυναίκα, γιατί μάλλον είναι αδύναμος χαρακτήρας αυτός.
Είσαι η γυναίκα που θα κάνει δημόσιες σχέσεις ή που θα πει τα πράγματα με το όνομα τους ασχέτως αν θα γίνεις αρεστή ή όχι.
Δυστυχώς είμαι από τις δεύτερες.
Έχεις σκεφτεί καμιά φορά να το μαζέψεις;
Είμαι κοινωνικός άνθρωπος, μου αρέσει εκεί που πάω να κάνω φίλους και όχι εχθρούς και αυτό είναι σημαντικό σε όλες τις δουλειές. Καλός και ευγενικός πρέπει να είσαι κάποιος μου έλεγε ότι η επένδυση στον σύγχρονο άνθρωπο είναι οι γνωριμίες, οι καλές σχέσεις με τους γύρω του, δεν είμαι υποκρίτρια όμως. Αν δεν γουστάρω δεν μπορώ να του παίξω… Δεν είμαι διπρόσωπος άνθρωπος και δεν μπορώ να συμπεριφέρομαι με ανθρώπους από συμφέρον, χωρίς όμως να σημαίνει ότι θα του κόψω την καλημέρα ή θα είμαι αγενής. Θα πω αυτό που πιστεύω πάντοτε καλοπροαίρετα. Δεν το κάνω για να θίξω τους ανθρώπους γύρω μου.
Δισκογραφικά σε τι φάση σε πετυχαίνουμε;
Έχω κάνει αρκετά πράγματα, μπορούν να με βρουν στο youtube και στη σελίδα στο Facebook και την ιστοσελίδα μου. Έχω ξεκινήσει τις πρώτες προσπάθειες γύρω στο 2010-2011. Είχα κάνει τον πρώτο μου δίσκο με μια εταιρεία στην Κύπρο, έκαναν διασκευή το «μπαρ ναυάγιο» της Αρλέτας σε ροκ εκτέλεση, ο δίσκος λεγόταν «Χιλιάδες παραστάσεις» είχε δικά μου τραγούδια σε στίχους και μουσική. Μετά βγήκε ο δίσκος μου «Με τα μάτια της ψυχής» που κυκλοφόρησε από την 14 Music και ανέλαβε την προώθηση οι Angels pr και συνεχίζω μέχρι και τώρα να βγάζω τραγούδια διαδικτυακά.
Μου είπαν ότι ήρθες στην Ελλάδα για να υπογράψεις συμβόλαιο με μια πασίγνωστη δισκογραφική
Ναι, μακάρι και εύχομαι να έχουμε καλές ειδήσεις…
Από την αρχή της καριέρας σου ως τώρα πήγαν τα πράγματα έτσι όπως τα ονειρεύτηκες;
Όταν ξεκίνησα δεν είχα καθόλου ιδέα. Να πω πως δεν εφησυχάζομαι ποτέ, ψάχνομαι συνεχώς για το καλύτερο και στον ευατό μου και στη δουλειά μου και παντού. Ψάχνω τα πάντα γράφω, σβήνω, δεν μου αρέσει η στατικότητα. Έχω στόχους… Η αλήθεια είναι πως προσγειώθηκα ανώμαλα στην αρχή της πορείας μου, αλλά κατάλαβα ότι δεν είναι τόσο ρόδινα όσο νομίζουμε όταν βλέπουμε την καριέρα ενός τραγουδιστή.
Έχεις βιώσει ανταγωνισμό;
Βέβαια υπάρχουν παντού και φεύγω από όλο αυτό. Θεωρώ ότι είναι χάσιμο χρόνου να μπαίνεις σε τέτοιες διαδικασίες. Εννοείται θα προσπαθήσω να επιβιώσω, δεν θα αφήσω να με φάνε. Από την άλλη όταν βλέπεις ότι κάτι δεν προχωράει, δεν πάει καλά, φύγε όσο πιο γρήγορα μπορείς για να πάς στο επόμενο. Η ζωή γι΄αυτούς που ονειρεύονται έχει να δώσει. Είναι ψευδαίσθηση να πιστεύει κανείς ότι θα κάθεται κανείς και ξαφνικά θα του ανοίξουν οι πόρτες και οι ευκαιρίες. Χρειάζεται προσπάθεια και δουλειά, κάθε φορά να βρίσκεις μέσα σου που ενδεχομένως να έφταιξες, σε τι έκανες λάθος, που δεν είσαι καλός, που πρέπει να βελτιωθείς. Μόνο τον εαυτό μας μπορούμε να  αλλάξουμε.